Blog
Event Marketing

10 indikatorer för att mäta din event framgång

Skrevs SEP 10, 2024

Varje event kommer med sitt mål, från att få mer intäkter till att öka varumärket/produktmedvetenheten. Men för att se om ditt event når det mål du har satt upp tidigare måste du veta hur du mäter din framgång.

Det finns flera sätt att mäta framgången för ditt evenemang. Det beror på vad du vill uppnå av det. Du kan se hur många som kom till ditt evenemang om det handlar om medvetenhet. Eller om det handlar om intäkter, biljettförsäljning eller försäljning efter evenemanget är vad du bör titta på.

I den här bloggen kommer vi att diskutera några faktorer du kan använda som ditt event KPI för att mäta din framgång. Det finns alltid fler än så här, men det här är de lättförståeliga och enkla. Om du är redo, låt oss scrolla ner.

 


 

Table of Contents

Biljettförsäljning
Totalt antal registreringar
Totalt antal incheckningar
Enkät efter eventet
Försäljning efter evenemanget
Engagemang i sociala medier
Inkomst
Sponsornöjdhet
Kvalificerade leads
Återkommande deltagare
Slutsats
Om Happenn

 


 

Biljettförsäljning

ingenting kan bevisa din avkastning på investeringen mer betydande än biljettförsäljningen. Om folk köper biljetter är de verkligen intresserade av vad du presenterar för dem på evenemanget.

 

Totalt antal registreringar

Den här är ganska lik biljettförsäljningen i aktion men kommer vanligtvis in gratis. De totala registreringsnumren kan visa dig hur engagerande ditt evenemang är eller hur väl din marknadsföringskampanj fungerar.

 

Totalt antal incheckningar

Det måste finnas mer än biljettförsäljning eller registrering för att mäta din framgång. Antalet personer som har checkat in på ditt event kommer att visa dig hur dedikerad målgruppen är. Att jämföra det totala antalet incheckningar med registreringarna och biljettförsäljningen kan också hjälpa dig att se saker bredare när du analyserar.

 

Enkät efter eventet

En annan metod för att mäta din händelseframgång är att fråga deltagarna direkt. Att skicka e-postmeddelandet om enkäten efter evenemanget eller uppmuntra dem att göra det innan de lämnar evenemangsplatsen kan ge dig massor av information som du kan arbeta med efter evenemanget.
 

Försäljning efter evenemanget

Om ditt evenemang fokuserar på att marknadsföra produkterna eller tjänsterna, är att kontrollera försäljningen efter evenemanget också en av faktorerna som hjälper till att mäta din framgång.

 

Engagemang i sociala medier

Och om ditt evenemang fokuserar på att öka medvetenheten, är engagemang i sociala medier vad du bör titta på. Olika verktyg hjälper dig att spåra dina sökord eller hashtags på sociala medier som Facebook, Instagram eller Twitter.

 

Inkomst

Ibland krävs mer än biljettförsäljning för att avgöra om ditt evenemang är framgångsrikt. Anta att du vill gräva djupare in i de ekonomiska sakerna för ditt evenemang. Försök att beräkna kostnaden och intäkterna; sedan ser du din faktiska vinst från evenemanget.

 

Eftersom deltagaren inte är den enda kunden till ditt evenemang, är sponsorn också unik (särskilt med möjligheten att det är gratis). Att kartlägga dina sponsorers tillfredsställelse kan också visa dig hur bra ditt evenemang är. Detta hjälper dig att se en tydligare bild när du letar efter sponsorer för ditt nästa evenemang.

 

Kvalificerade leads

För marknads- och försäljningsavdelningen är att få kvalificerade leads som att ta de tidiga stegen in i skattkammaren. Denna mätfaktor passar evenemanget som marknadsför produkterna eller tjänsterna som tar ett tag innan leads kan förstå hur det fungerar och avsluta affären.
 

Återkommande deltagare

En annan intressant faktor att mäta är att se om dina deltagare är de som brukade närvara vid ditt tidigare evenemang. Detta kan mäta hur lojala de är och hur starkt ditt varumärke är. Det är också viktigt för att få nya deltagare.
 


 

Men det finns alltid fler

Du kan alltid hitta en annan metod för att mäta framgången för ditt evenemang om det passar ditt affärsmål. Dessa tio evenemangs framgångsmätningsfaktorer listade ovan är toppen av isberget. Det är enkelt att förstå.

 


 

En kraftfull eventprogramvara som hjälper dig att spåra viktig statistik

Happenn tillhandahåller robust programvara för evenemangsregistrering och incheckning som hjälper dig att hålla reda på deltagarna. Vi erbjuder också en undersökningsplattform efter evenemanget som kan skickas ut till alla deltagare med ett enda e-postklick. För mer information, besök vår Produkter-sida eller nå oss direkt genom att fylla i formuläret på vår Kontakta oss-sidan. Vi finns där för dig.